Streetdance lessen bij de lokale dansschool

Streetdance lessen bij de lokale dansschool

april 29, 2021 0 Door danceemotion

Als je graag wilt leren dansen dan is streetdance een van de vele mogelijkheden. Bij je lokale dansschool in Culemborg snappen ze dat je graag op dansles wilt, maar dit waarschijnlijk een beetje spannend vindt en een grote stap om te zetten. Bij een goede dansschool snappen ze dat als je nog nooit hebt gedanst het eng kan vinden en niet weet of je wel kan dansen. Een fijne oplossing is kiezen voor een goede dansschool die het vooral belangrijk vindt dat jij plezier hebt in dansen. Streetdance is hiervoor een geschikte dansstijl, omdat je hierin kan groeien. Het maakt niet uit als je nog nooit danslessen hebt gevolgd en een beginner bent, je leert het vanzelf gedurende de lessen.

Als je kiest voor streetdance dan kies je voor toegankelijke en fijne lessen. Streetdance is de perfecte dansstijl als je nog nooit eerder hebt gedanst. Het is namelijk de basis van dansen en er is nooit iets goed of fout bij deze stijl van dansen. Het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt en er een goed gevoel bij hebt terwijl je beweegt op de muziek. Deze vorm van dansen is de ideale manier om je gevoelens op een leuke en toegankelijke manier te uiten. Bij de meeste dansscholen kan je een gratis proefles streetdance volgen om te kijken of dit de manier van dansen is waar je plezier in hebt terwijl je leert om te dansen.

Plezier tijdens het dansen van streetdance

Het belangrijkste bij streetdance is dat je je gevoelens uit tijdens het dansen. De naam van deze vorm van dansen komt van dansen op straat. Mensen dansen al jarenlang op straat zonder dat hier regels aan verbonden zijn. Uiteraard leer je bepaalde danspassen, maar daarnaast is streetdance een vorm van dansen met een uiting van jezelf en hierbij improviseer je. Oftewel je danst vanuit plezier op een manier die je zelf prettig vindt.