Hoe doe je het koor als je een beginner bent?

Hoe doe je het koor als je een beginner bent?

mei 2, 2021 0 Door danceemotion

Droom je ervan om lid te worden van een koor, maar weet je niet waar je moet beginnen? Afgezien van de stress die je kan hebben in het midden van een koor, is het belangrijk om de basis te kennen van de werking van een beginnerskoor. Vandaag geven we je wat tips voor beginners in een koor.

Leer je stem kennen en blijf jezelf

Je moet vooral je stem kennen. Door voornamelijk op verschillende muziek op te nemen en popkoor te doen, kun je je fouten opmerken en ze gaandeweg verbeteren. Je krijgt ook de kans om je toon onder de knie te krijgen. Om aan de stress van het publiek te werken, moet je eerst opnames maken in het bijzijn van je dierbaren.

Als je in een koor wil gaan zingen, werk dan eerst aan je stem om deze uniek te maken. Probeer niet ten koste van alles een zanger na te bootsen of je stem te veranderen. Voor een beginner is het voldoende om met een "natuurlijke stem" te zingen.

Eet minder vet

Maaltijd is ook een essentieel element als je in een koor wil gaan en je bent een beginner. Onthoud dat jouw eerste werkinstrument je stem is; vermijd zure en overdreven zoete maaltijden; hierdoor kan je als beginner je stem flexibeler en vrijer maken.

Zing ontspannen en articuleer goed

Als je in een popkoor arrangement wil zingen, moet je ontspannen zijn en dat is het minste wat we kunnen zeggen. Om ontspannen te zijn, bedenk een verhaal dat je leuk vindt! Hoe dan ook, ontspannen zijn tijdens het zingen maakt de stem aangenaam om naar te luisteren, zelfs zonder techniek.

Aarzel niet om je mond goed open te doen als je achtergrondzang op pop doet en en zorg ervoor dat je duidelijk articuleert. Je kin moet iets naar beneden hangen; deze techniekmaakt het mogelijk om de spieren te ontspannen en een ronding te bekomen. Je kan ook vertrouwen op een specialist voor persoonlijke begeleiding.